Nyhedsbrev 2 2023

Nyhedsbrev 2 2023

Formandsnyt fra formanden Mogens Jakobsen, Silkeborg Fodbolddommer Klub:

Det var med store overvejelser, at jeg sagde ja til en ny periode som formand for Silkeborg Fodbolddommer Klub – og nu er det tid til status for de første 7 mdr. i formandsstolen.

Hvad var det jeg gik ind til?

En stabil og aktiv klub, med en god ånd, god tilgang af nye dommere, en fast garde af dommere med rutine og unge med talent.

Men desværre også en klub med et lavt aktivitetsniveau, der var inde i en meget svær periode efter coronaen, hvor aktiviteterne ikke rigtigt kunne komme i gang. Ingen initiativer der kunne samle klubbens medlemmer til socialt samvær, udvikling og fastholdelse m.m.

På generalforsamlingen fik vi sammensat en god bestyrelse, som fra dag 1. gerne ville arbejde med tiltag, der kunne samle klubbens medlemmer. De har nu alle været i arbejdstøjet, hvor de har bidraget med arrangementer og ideer til gavn for jer medlemmer.

Vil gerne med denne opdatering af vores aktiviteter, give jer et indblik i hvad bestyrelsen laver og har gang i.

Som det fremgår af nedstående, er der godt gang i dommerklubben og bestyrelsen arbejder målrette på, at skabe gode og relevante aktiviteter for jer medlemmer

Hvad har vi så nået?

 1. Medlemsmøde den 20. februar, hvor vi var samlet på Jysk Arena, for at se superligakamp mellem SIF og FC Nordsjælland; introduktion af VAR-vogn og deres arbejde. Stor tak til Michael Tykgaard og kampens dommer Jakob Carlsen. Et arrangement med en rigtig god tilslutning med speciel tak til Dan Schlajkjer, som tovholder ved dette arrangement.   
 2. Alle aktive dommere fra før 2023, der havde ønske om en overtræksdragt, har nu modtaget denne.
 3. Flemming Lajer, har fået sit store ønske opfyldt med en ”onkelordning”, til indslusning og fastholdelse af nye dommere. Speciel tak til de dommere der har meldt sig til denne ordning som onkler. Skulle der være andre der kunne være interesseret, kontakt Flemming.
 4. Der har været en samling med de nyere dommere fra 2021 – 2023, for præsentation af dommerklub, onkelordning samt velkomst i klubben. Et tiltag der vil blive fulgt op på senere på året.
 5. Vi har haft dommer på forskellige uddannelseskurser, Dommer i Praksis, Linjedommer 1 og vi har tovholder på dommer som leder 1, i Sejs, for DBU J., og speciel tak til Flemming for det store arbejde, han udførte i den forbindelse og ikke mindste den opfølgning, for tilmeldinger til kurserne.
 6. Et medlemsmøde inden sæsonstart, hvor vi præsenteret bestyrelsen sammensætning efter generalforsamlingen, samt en kort orientering fra de stående udvalg om deres arbejde.
 7. Op til forårets forskellige test, har der været arrangeret følgende
 8. løbetræning i FIFA-test; 3 aftener på kunststofsbanen i Sejs, som betød at kun 3 dommere ikke klarede den endelige test.
 9. Teoriaftener, 2 aftner i Nordre Fælleshus, hvor de dommere og udviklere der skulle til obligatorisk teoritest, kunne få lovstoffet på plads og være optimalt forberedt til test, og alle bestod teoritesten.
 10. Næsten alle vores medlemmer har gennemgået den obligatoriske teorigennemgang her i foråret – de resterende er tilmeldt i august.

Desværre har tilslutningen til vores aktiviteter her i foråret været skuffende, hvilket forhåbentlig skyldes, at der gennem lang tid har været begrænset aktivitetsniveau.  Vi vil i bestyrelsen arbejde på nye tiltag – og vi håber at tilslutningen fremover bliver bedre, så vores initiativer bliver en succes.

 1. Der er udsendt 2 nyhedsbreve, hvor bestyrelsen har orienteret vidt og bredt om, hvad der rører sig i klubben og hvad der kan forventes i fremtiden.

Disse nyhedsbreve er ikke indkaldelser eller invitationer, men blot appetitvækkere og informationer. Når arrangementer endeligt er på plads, vil i modtage indkaldelse eller invitation med de rigtige datoer og tider.

Kamppåsætteren har sædvanen tro igen gjort et stort stykke arbejde, for at få tingene til at hænge sammen således, at fodboldklubberne har kunnet få en autoriseret dommer til de ønskede kampe; dette har kun kunnet lade sig gøre med jeres indsats. Så tak til alle.

Kasseren har gjort et stort arbejde med opfølgning af kontingentindbetalinger, så alle der er og vil være medlem af dommerklubben, har indbetalt kontingent. Ingen restanter d.d.

Desværre er der også enkelte dommere, der af forskellige årsager har meldt sig ud, da de modtog kontingentopkrævningen.

En enkelt dommer vil fortsætte som dommer, men være sin egen kamppåsætter, på baggrund af DBUs nye tiltag ”vælg-selv-kampe” og 3 andre vil stoppe som dommer. De bliver således udmeldt pr. 31.12.2023.

Det må vi selvfølgelig tage til efterretning, men vi forsøger at få dem til at ændre beslutning.

Hvordan er det så gået jer dommere? Her må jeg som formand rose alle for den kæmpe indsats I lægger for dagen. Man bliver en smule stolt, nu hvor vi kan gøre status for foråret 2023.

6. nye dommere er tilgået os siden sidste sæsons afslutning – alle er kommet godt igennem deres vejlederkampe og fået dommerkort. Næste skridt bliver så at udvikle disse nye dommere; vi er overbeviste om, at der findes talenter imellem disse nye dommere.

Vi har nu modtaget alle indplaceringer for 2023.

Morten Krogh er blevet forfremmet af UEFA til ”Men First”, været med i udveksling af Dansk-Cypriotisk dommersamarbejde, samt udtaget til EM U21 i Rumænien og Georgia.

RTG 2.

DS                Andreas Klitgaard og Mikkel Dalgård

JS/Fyns       Frederik Hansen Baattrup (ny-oprykket).

Præ-talent.

Sondre Jørgensen serie 1

Lauge Lyngaa serie 3 ny-indstillet.

Alle øvrige har holdt deres indplaceringer.

Vivi Kattenhøj og Mogens Jakobsen, igen aktive som udviklere.

Vi ser frem til et godt efterår 2023.

Hvad har vi så gang i:

 1. Dommerdag, søndag den 13. august, med minigolf og Grill-hygge, invitation er udsendt, Husk tilmelding til formanden seneste den 4. august. Mail: jakobsenmogens@mail.tele.dk
 2. Opsamling af manglende dommere til den Obligatoriske Teorigennemgang, i Nordre Fælleshus, torsdag den 17. august 2023.
 3. Flemming arbejder på plan for et medlemsmøde, for nyere dommere fra 2018 – 2023. Så snart den er på plads udsendes invitation.
 4. Bowlingaften fredag den 3. november, hos Bowl´n´Fun Silkeborg; invitation udsendes medio september mdr.
 5. Dommerdag og Generalforsamling, Nordre Fælleshus, lørdag den 27. januar 2025.

Opfordring til jer medlemmer: Bestyrelsen er åbne for forslag til aktiviteter og arrangementer, så byd ind.

Bestyrelsen ser frem til stor tilslutning til vores kommende arrangementer og ønsker alle en god efterårssæson.

Vil gerne slutte med i nu en gang og takke alle medlemmer for deres indsats i foråret 2023.

Mogens Jakobsen.         

Formand