Nyhedsbrev 2 2024

Nyhedsbrev 2 2024

Foråret er overstået og vi har igen fået afviklet en masse kampe for DBU og DGI, samt masser af stævnekampe. Vejlederne og udviklerne har fået kigget på mange af vores lokale og regionale dommerne; så stor tak til alle for indsatsen.

Kampafgift:

Kamppåsætteren har udsendt opkrævning på kampafgifter for forårssæsonen. Sidste betalingsdato er overskredet. Hvis du endnu ikke har betalt, så er det NU!! Stil og profil!!

Tilgang af nye dommerkolleger:

Der er hen over foråret været tilgang af nye dommere, Samuel Ingiriyeneza, Sigrid Maria Hansen Baattrup, Ole Langvad Wessby, Sune Jakobsen, Steffen Ahlmann, Daniel Farcinsen, samt en JS-dommer Rasmus Hornemann. Velkommen til jer alle, vi håber i vil falde godt til i Silkeborg FDK.

Forårets møder, arrangementer og kurser

Vi har hen over foråret, afholdt flere aktiviteter for jer dommere, men tilslutningen har desværre været begrænset og et enkelt tiltag måtte aflyses. Vi håber at vores aktiviteter i efteråret får bedre opbakning. Vi forsøger fra Bestyrelsens side at tilbyde såvel faglige som sociale arrangementer – efter bedste vilje. Men vi må desværre konstatere en manglende interesse – specielt fra de unge og nyere dommere. Vi savner i Bestyrelsen input fra vores dommere om, hvorledes vi kan gøre disse møder og arrangementer meget mere interessante, således at mødetilslutningen og opbakningen kan forøges væsentligt. Er der nogle emner I kunne tænke jer, at I gerne vil have taget op – og har I nogle kommentarer til, hvorfor tilslutningen er for nedadgående. Det kunne hjælpe os i Bestyrelsen at vide dette.

Div. tests

Diverse tests i foråret er gået godt.

64 dommere har gennemgået den obligatoriske teorigennemgang, enten online eller ved det fysiske tilbud i Sejs; dog er der flere aktive dommere der endnu skal have klaret denne obligatoriske teorigennemgang, inden efterårssæsonen kommer i gang.

26 dommere  var til fysisk test og alle klarede kravet med bravour, iht. deres indplacering.

Alle udviklere samt 3 dommere der arbejder på at rykke op i serie 3, var også til teoritest. Alle bestod.

Indrangeringer + international debut

Indrangeringerne for efteråret 2024 er nu kommet og desværre har vi dommere der må en række ned. Dette skyldes ikke deres evner som dommer, men for manges vedkommende i de øverste rækker i Jylland, har DBU Jyllands dommerudvalg valgt at justere antallet af dommere, så det harmonerer bedre med antallet af hold i disse højere rækker. Dette har desværre ramt nogle af vores dommere:

Andreas Gravers Klitgaard fra DS RTG til JS, Lars Bo Larsen og Morten Vestergaard fra JS til serie 1. Preben Christensen serie 1, stopper som aktiv dommer.

Vi har så til gengæld fået følgende oprykninger:

  • Mikkel Dalgaard i 3 division,
  • Vivi Kattenhøj Damer 1 division og Herre serie 2,
  • Sondre Jørgensen JS RTG
  • Ismail Kalayci serie1.

Stor tillykke til Caroline, med den internationale debut. Hun har deltaget som linjedommer ved de Nordiske U17-mesterskaber i Finland.

Ny udvikler i Silkeborg:  Ismail Kalayci har bestået eksamen som breddeudvikler. 

Alle øvrige dommere har fastholdt deres indplacering.

Vi skal glæde os over oprykningerne, men vi skal også tage hånd om dem som måtte en række ned. Der står dommerudvalget og bestyrelsen klar med ”en hjælpende hånd” såfremt I måtte have behov derfor.

Efterårs sæsonen skydes nu i gang, og vi ser frem til, at vi også i efteråret får afviklet kampene uden problemer. Der er – som ovenfor nævnt – enkelte dommere der skal have deres test m.v. på plads, men ellers skulle alle være klare.

Sociale og faglige arrangementer:

Bestyrelsen arbejder med følgende arrangementer for jer dommere.

Lørdag den 17. august, dommerdag/dommerfest, med minigolf på Tollundgård Funder og Grill hygge hos Kjeld Lund.

Invitationer til nedstående arrangementer, udsendes når aftaler er på plads.

Fredag den 1. november, årlig bowlingaften.

Fredag den 22. november, teorimesterskab og Ølsmagning i Lunden.

Lørdag den 18. januar 2025 Dommerdag og Generalforsamling 2025,i Nordre Fælleshus.

Derudover arbejder vi på samling af nye og nyere dommere fra 2024, til et fællesmøde; det planlagte møde i foråret blev aflyst pga. div. skoleophold, ferier, sygdom etc. Vi ser dette møde for vigtigt mht. opfølgning og fastholdelse.

Nye lovbøger 2024/2025 – Nye regler fra 1. juli 2024

I forhold til den sidste lovbog 2023/2024, som vi har udleveret gratis på diverse møder i 2024, er der næsten ingen lovændringer pr. 1. juli 2024. De få ændringer som er kommet, har alle været forklaret på de obligatoriske teoriunder-visningsmøder og også på online teoriundervisning. Vi forventer således, at alle vore medlemmer er up-datede med de nugældende love og regler.

Vi har derfor af praktiske og specielt økonomiske årsager besluttet, at vi IKKE indkøber nye lovbøger her til efterårets start.

Skulle nogen være i tvivl om reglerne i Fodboldloven, ligger de som altid på mitDBU og andre af DBUs sider på internettet,

God efterårs sæson.

Bestyrelsen.